Butter Chicken

Laita tehosekoittimeen:
1 prk (400g) tomaattimurskaa
1 prk (50g?) tomaattipyrettä
1-2 sipulia
chiliä maun mukaan
5 kokonaista neilikkaa (tai vastaava määrä jauhetta)
1 tl kardemummaa
2 tl jauhettua korianteria
3 tl suolaa

Hienonna ainekset tehosekoittimella kunnes sipulit ja chilit ovat täysin hienontuneet, ei siis paloja jäljellä. Seos on tasalaatuista ”tahnaa”.
Kaada tämä seos kattilaan.

Anna seoksen kiehua hiljalleen puoli tuntia (tai niin kauan kuin jaksat odottaa).
Sillä aikaa, ota:

500g broileria filettä 2-3cm paloina (maustamatonta, voit halutessasi marinoida itse esim yrtti-jogurttikastikkeessa, tai tandoorimarinadissa)

Levitä broilerinpalat uunipannulle ja grillaa niitä 300 asteessa, kunnes ovat kypsiä. Vaihtoehtoisesti voit myös paistaa suikaleet pannulla, mielellään voissa. Grillaus sopii varsinkin tandori-maustetulle kanalle!

Lisää broilerit kastikkeeseen. Lisää myös:

1-2 paprikaa paloina
1-2 sipulia paloina
1-2 dl kermaa (sitä kunnon tavaraa, ei mitään ”5% Ruoka”-litkua)
iso nokare voita (taas sitä kunnon tavaraa, ei flooraa. Oivariini kelpaa hyvin)
1 tl suolaa
1-2 tlk sokeria

Anna kiehua hiljalleen kunnes paprikat ja sipulit ovat pehmenneet sopivasti, eivät täysiä lötköjä mutta eivät raakojakaan. 10 minuuttia varmaan riittää.

Kastikkeen tulee olla aika suolaista ja voin maun pitää tulla läpi. Lisää tarpeen mukaan suolaa ja voita.
Tarjoile riisin kanssa.

Tällä samalla perusohjeella voi tehdä muitakin nepalilaisia ruokia, vain hieman vaihtelemalla mausteita ja vihanneksia. Ravintola Himalayan ruokalistasta saa vinkkejä.

Varastettu teksteineen (vähän modattu) http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=6260.0

Jätä kommentti