Thai satay kanavartaat

  • 600 g kanafileitä

Satay-kastike:

  • Vajaa desi maapähkinävoita
  • Vajaa 1,5 desiä kookosmaitoa
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 1,5 rkl sokeria
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1,5 rkl omenaviinietikkaa, limen mehua tai valkoviinietikkaa
  • Maapähkinämurskaa

Marinadi

  • Vähän yli puoli desiä kookosmaitoa
  • 1 rkl curry-maustetta
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl punaista currytahnaa
  • 1 tl suolaa

Valmistus:

  1. Leikkaa kanat suikaleiksi
  2. Sekoita kaikki marinadin aineet kulhossa
  3. Lisää kanat kulhoon ja jätä maustumaan kannen alle ainakin pariksi tunniksi
  4. Lisää pähkinämurskaa lukuunottamatta kaikki kastikkeen aineet kattilaan
  5. Lämmitä keskiteholla sekoittaen niin, että kastike sakenee tasaiseksi
  6. Maista ja lisää tarvittaessa vähän etikkaa, currytahnaa tai kalakastiketta
  7. Lisää joukkoon pähkinämurska
  8. Pujota marinoituneet kanafileet varrastikkuihin
  9. Grillaa vartaat ja tarjoa lämpimän kastikkeen kanssa. Voit myös kaataa kastikkeen vartaiden päälle ennen tarjoilua.

References:

https://www.simplysuwanee.com/5-minute-authentic-thai-satay-sauce/

https://www.recipetineats.com/thai-chicken-satay-peanut-sauce/

Jätä kommentti