- 600 g kanafileitä
Satay-kastike:
- Vajaa desi maapähkinävoita
- Vajaa 1,5 desiä kookosmaitoa
- 2 rkl punaista currytahnaa
- 1,5 rkl sokeria
- 2 rkl kalakastiketta
- 1,5 rkl omenaviinietikkaa, limen mehua tai valkoviinietikkaa
- Maapähkinämurskaa
Marinadi
- Vähän yli puoli desiä kookosmaitoa
- 1 rkl curry-maustetta
- 1 tl sokeria
- 2 tl punaista currytahnaa
- 1 tl suolaa
Valmistus:
- Leikkaa kanat suikaleiksi
- Sekoita kaikki marinadin aineet kulhossa
- Lisää kanat kulhoon ja jätä maustumaan kannen alle ainakin pariksi tunniksi
- Lisää pähkinämurskaa lukuunottamatta kaikki kastikkeen aineet kattilaan
- Lämmitä keskiteholla sekoittaen niin, että kastike sakenee tasaiseksi
- Maista ja lisää tarvittaessa vähän etikkaa, currytahnaa tai kalakastiketta
- Lisää joukkoon pähkinämurska
- Pujota marinoituneet kanafileet varrastikkuihin
- Grillaa vartaat ja tarjoa lämpimän kastikkeen kanssa. Voit myös kaataa kastikkeen vartaiden päälle ennen tarjoilua.
References:
https://www.simplysuwanee.com/5-minute-authentic-thai-satay-sauce/
https://www.recipetineats.com/thai-chicken-satay-peanut-sauce/