Chili sin carne

Tämän lihattoman chilin voi toki tehdä myös paistinpannulla tai kattilassa, mutta mehevää siitä tulee kun sen kypsyttää uunipadassa uunissa.

200 g murskattuja maapähkinöitä
200 g punaisia papuja
3 hienoksi pilkottua sipulia
2-3 murskattua valkosipulin kynttä
1 pilkottu punainen paprika
1 pilkottu punainen chili ilman siemeniä
1 tölkki tomaattimurskaa
yrttisekoitusta
suolaa
kasvisöljyä

1. Paista sipuli ja valkosipuli kullankeltaisiksi öljyssä

2. Lisää maapähkinät ja paista pari minuuttia.

3. Lisää joukkoon muut ainekset ja työnnä uuniin 200 asteeseen noin tunniksi.

4. Tarjoa riisin ja/tai tortillojen kera

Tämä resepti löytyi aikoinaan kakkosella pyörineestä ruokaohjelmasta, jossa kaksi kokkia jutusteli leppoisasti savon murteella ja tekivätpä ruokaakin siinä samalla.

Jätä kommentti