Kolamaustettu nyhtöpossu

Ainekset

  • n. 1 kg:n painoinen pala porsaan niskaa
  • suolaa

Mausteliemi:

  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • ½ l kolajuomaa (ei light)
  • 1 dl lihalientä
  • 2 rkl chilitahnaa (Sambal Oelek)
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 2 tl suolaa

Lisäksi:

  • 4 sipulia
  • 8 valkosipulinkynttä

Valmistusohjeet

    Ota possu huoneenlämpöön. Hiero sen pintaan suolaa ja anna lämmetä työpöydällä pari tuntia ennen uuniin laittamista.

    Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

    Sekoita mausteliemen aineet ja kaada ne pataan. Lisää pataan myös ronskisti leikatut sipulit ja valkosipulit. Upota possu liemeen.

    Kuumenna pata levyllä kiehuvaksi. Nosta kuuma pata uuniin ilman kantta. Pidä pataa 200-asteessa noin puoli tuntia ja laske lämpötila 120 asteeseen.

    Pidä pataa uunissa noin neljä tuntia tai kunnes liha on ylikypsää.

    Valele lihan pintaa välillä liemellä, jos se ei uppoa nesteeseen. Colaliemi kiehuu kasaan ja karamellisoituu kiehuessaan uunissa.

    Revi ylikypsä liha säikeiksi ja sekoita kastikkeeseen.

    Tarjoile valmis liha salaatin kanssa tai burgerien tai hodarien välissä.

    http://www.iltasanomat.fi/ruokala/resepti/art-1443766465496.html

    Vastaa

    Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

    WordPress.com-logo

    Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

    Google photo

    Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

    Twitter-kuva

    Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

    Facebook-kuva

    Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

    Muodostetaan yhteyttä palveluun %s